Zij die de geschiedenis lezen maar niet begrijpen, zijn gedoemd hem te herhalen.
Harry Truman

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Het geheime nazi-vernietigingskamp in Sobibor werd enkel gemaakt voor de massale uitroeiing van Joden. Maar op de 14 oktober 1943 vochten de gevangenen terug, in de grootste en meest succesvolle gevangenis uitbraak van de Tweede Wereldoorlog.
In deze documentaire wordt uit de eerste hand verteld door vier overlevenden - Toivi Blatt, Phillip Bialowitz, Selma Engel-Wijnberg, en de voormalige Russische krijgsgevangenen Semjon Rozenfeld - zij ontsnapten uit een Nazi Death Camp en vertellen over de ware verschrikkingen van het leven in Sobibor, de wanhoop, vastberadenheid en moed van haar gevangenen.
Van de 600 gevangenen aanwezig op de dag van de ontsnapping, ontkwamen er 300 in het bos rond Sobibor. Van die 300 werden velen doodgeschoten, vermoord of gevangen genomen door nazi's. Rond 50 overleefde de oorlog en van die 50 zij nog slechts een handvol in leven. Nu in hun jaren '80 en '90, is het hun laatste kans om in hun eigen woorden het ware verhaal te vertellen van de dag dat ze van een zekere dood ontsnapten naar de vrijheid.

Indrukkwekkend en zeer mooi opgenomen!

Deel deze pagina via

Even een vraag

Fake nieuws:

Volg ons via twitter @egkaleo

Agenda

  • 17 12 2017
    samenkomst met Frans Voskamp 10:00 tot 11:30

Recente preken

Loading Player...

Vers van de dag

Efeze 5:20-21
Dankende te allen tijd over alle dingen God en den Vader, in den Naam van onzen Heere Jezus Christus; Elkander onderdanig zijnde in de vreze Gods.