zondag 1 oktober 10:00 - 11:30 spreker Bastin Romijn
zondag 8 oktober 10:00 - 11:30 spreker Hoite Slagter
"Het is veel gemakkelijker kritisch te zijn dan correct"

Feiten genoeg... die voor een Schepper pleiten

(Leestijd: 1 - 2 minuten)
gegevens

feiten genoeg... die voor een Schepper pleitenEen recensie

Feiten genoeg... die voor een Schepper pleiten
Lee Strobel
ISBN 978-90-6067-790-2
358 blz.
€ 19,95 paperback
opgenomen 01/01/2011
inhoud De achterflap vermeldt:
Het verbaast wetenschappers steeds meer hoe ongelofelijk complex het heelal in elkaar zit. En de piepkleine menselijke cel? Onder de microscoop lijkt die wel een heelal op zich.
De twijfel groeit of dit alles door louter toeval is ontstaan. Zou er niet een andere oorzaak zijn?
Voormalig rechtbankjournalist Lee Strobel ging op onderzoek uit en ondervroeg een aantal vooraanstaande wetenschappers. Hij wilde weten hoe sterk de argumenten zijn voor het geloof in toeval en evolutie. En voor het geloof in een Schepper die alles schiep uit niets. Strobel verzamelde informatie op het gebied van de kosmologie, de natuurkunde, de astronomie, de biologie, het DNA en het menselijk bewustzijn.
Terwijl hij de wetenschappers lastige vragen stelde, viel Strobel van de ene verbazing in de andere. De feiten die voor een Schepper pleiten, zijn overweldigend. Hoe meer de wetenschap vordert, hoe onwaarschijnlijker de theorie wordt dat het leven per toeval is ontstaan.
Zullen de feiten ook ons overtuigen, die zo lang een ander verhaal hebben gehoord?
waardering Lee Strobel neemt je in zijn boek mee in de wetenschappelijke wereld. Het ene hoofdstuk leest gemakkelijker weg dan het andere voor wat betreft de theorieën die naar voren worden gebracht. Met name de bewijzen vanuit de natuurkunde (de voorwaarden voor een leefbare aarde), de biochemie (alle elementen moeten direct aanwezig zijn om te kunnen functioneren, een geleidelijk proces is niet mogelijk) en het menselijk bewustzijn (hoe kan een voelend, denkend wezen zijn ontstaan uit iets materialistisch wat deze eigenschappen niet bezit) vond ik een eye-opener.
Ik kan me voorstellen dat lezers de manier van schrijven wat Amerikaans vinden. Als Nederlanders zijn we wellicht wat nuchterder en kritischer. Er wordt wel terloops aandacht besteed aan tegenargumenten, maar dat is niet erg diepgaand.
Daarnaast wordt er wel heel veel van de wetenschap verwacht en aangenomen.
Al met al een boek wat je weer aan het denken zet, wat (nog) meer verwondering teweeg brengt voor de Schepper van al dat moois in de kosmos en in onszelf.
Ik vond een indrukwekkend getuigenis van Lee Strobel op internet.